Antonio Riveras Grafix Studio webbdesign Webbdesigner & Wordpressutvecklare
Grafix Studio drivs av Antonio Riveras, webbveteran och Wordpressentusiast! Tillsammans med Er bygger jag snygga, stilrena och funktionella hemsidor för dagens moderna webb.

Hör av dig med nedanstående formulär så återkommer jag så snabbt jag kan!

Testa olika webbläsare - Grafix Studio

Testa olika webbläsare

 

Som webbdesigner eller webbutvecklare måste man säkerställa att en hemsida ser likadan ut vare sig du använder IE6, IE7, IE8, Firefox, Opera eller Safari.

IETester

IETester fungerar som en webbläsare där du kan öppna upp tabbar och testköra din hemsida i de olika versionerna. Tabbarna emulerar då versionen av webbläsare som du valt. Programmet är i beta-version och kan vara lite instabilt. Trots bristerna är det ett stort hjälpmedel.
IETester är gratis att ladda ner.

SuperPreview

SuperPreview är ett verktyg från Microsoft som även den bara är i beta-version. Detta kommer dock bli ett av mina primära verktyg när det är färdigutvecklat.

Precis som med IETester kan man visa sidan i olika IE-versioner i olika flikar. Men SuperPreview gör mer än så. Den visar linjaler i fönstret vilket gör det relativt simpelt att mäta var saker och ting hamnar. Det är enkelt att se vilka id, storlekar och css-klasser som valda element har. Det bästa av allt är hur de olika flikarna jobbar tillsammans.

Exempelvis, om du har öppnat två fönster med olika versioner och scrollar i det ena fönstret, ja då scrollar den andra med. En funktion som jag helt klart saknat när jag arbetat. Detta gör det enkelt att jämföra sajterna. Dessutom kan man låta två fönster överlappa varandra så att man i detalj kan se var layouten skiljer sig åt i olika versioner. Riktigt bra, du kan ladda ner SuperPreview helt gratis.

Browsershots

Browsershots är en webbaserad tjänst som genererar skärmdumpar av din hemsida i olika webbläsare och operativsystem. Rätt praktiskt om man editerar sin hemsida direkt mot server, men det tar lång tid att få fram alla skärmdumpar.

Fler Tips & Tricks

 

grafixother

Grafix Studio är en studio som fokuserar på att producera snygga och stilrena hemsidor i Wordpress sedan 2007. Vi brinner för användarvänliga hemsidor.

Våra hemsidor är mobilanpassade och användarvänliga genom tekniken responsive web design. Vi erbjuder även kurser i Wordpress runtom i hela landet!

Kurs i att bygga hemsida, Kurser i Wordpress

Vi finns i Malmö!